Postopek registracije iz “začasnega” predala

V kolikor še nimate registriranega varnega predala VEP.SI, se vam v primeru pošiljanja obrazca preko storitve e-obrazci ali prejema pošiljke po postopku ARA, ustvari začasen predal VEP.SI.

Začasni predal se ustvari na podlagi vašega e-mail naslova npr. iz email naslova ime.priimek@email.net se ustvari predal ime_priimek-email_net1000@vep.si .

V začasni predal lahko vstopite preko portala https://www.vep.si z istim prijavnim sredstvom, kot ste oddali obrazec  (Certifikat, One, Rekono, Si-pass) ali pa preko povezave v vašem prejetem “Obvestilo o prispetju pošiljke” na običajnem email naslovu.

zacasen predal1

V kolikor ste vstopili v VEP predal s “Prijava s certifikatom” poskrbite, da dovolite namestitev in zagon podpisne komponente “Vep.podpis

Začasen VEP.SI predal lahko brezplačno spremenite v stalni VEP.SI predal preko klika na moder gumb “Ustvarite BREZPLAČEN VEP.SI račun” in nadaljujete po navodilih za registracijo VEP.SI predala.

V postopku registracije imate tudi možnost preimenovanja naslova varnega predala. Priporočamo, da nov naslov vašega varnega predala sporočite morebitnim pošiljateljem.

Priporočamo tudi, da si v polje “E-poštni naslov za obveščanje o prispelih pošiljkah” vpišete več e-mail naslovov, saj se tako izognete možnosti, da bi spregledali prispelo pošiljko v kolikor jo vaš e-mail ponudnik pomotoma premakne med “Vsiljeno pošto” oz. “Spam”.

V kolikor ste ustvarili več začasnih predalov priporočamo, da samo enega spremenite registrirate v stalnega, za preostale pa nam po uspešnem prevzemu morebitne pošiljke sporočite, da jih zapremo preko povezave povezave https://www.vep.si/forms/e-forms/zaprtje.predala .