Navodila E-pogodbe

Priprava in pošiljanje e-pogodb

  1. Ob prijavi v varen elektronski predal VEP.si, v levem stolpcu kliknete »E-pogodbe«, ki vas vodi do okolja ePogodbe.
image 13

2. Za pripravo in pošiljanje kliknete na »Nova E-pogodba« in nato v modrem okvirju s klikom na »Naložite dokument« iz vaših datotek na računalniku izberete želen dokument, ter ga naložite ali enostavno povlečete iz mape v moder okvir.

image 16
image 17

3. V primeru , da prilagate več dokumentov, lahko izbirate tudi med možnostmi da dokumente združite v enega – želene dokumente označite v vrstici (označeno s puščico) in jih s klikom na »Združi izbrane dokumente« združite ali pa da dokumente pretvorite v PDF/A obliko in sicer s klikom na »Pretvori izbrane v pdfa«.

image 18

4. Za pošiljanje pogodbe v okno »Podpisniki« vpišete VEP naslove prejemnikov oziroma podpisnikov pogodbe.

image 19

5. Na desni strani pošiljke, lahko vidite vizualizacijo pripetih dokumentov, s puščico se lahko premikate po straneh oziroma za prikaz dokumenta kliknete na želeni dokument v seznamu.

image 20
image 21

6. Pogodbo pošljete s klikom na gumb »Pošlji v podpis«.

image 22

7. V primeru več priponk lahko izberete katere priponke boste podpisali s klikom na »Podpiši ob pošiljanju«.

8. Ko podpisnik pogodbo podpiše ali doda komentar, se v mapi (v okolju ePogodbe) »Prejeto« prikaže posodobljena pogodba.

Prejem pogodb


1. Ob prejetju pogodbe, v varen elektronski predal prejmete »Sporočilo o prispetju pošiljke – priporočeno Obvestilo o prispeli pogodbi« , v katerem nato kliknete na »Prevzem in podpis vročilnice«.

image 23

2. Po uspešnem podpisu, kliknete na »Odpri pogodbo« in nato vas sistem poveže v okolje E-pogodbe.

  3. Pod oznako »Pripeti dokumenti« kliknete na želen dokument in ga pregledate. S klikom na izbranega lahko vsakega posamično podpišete.

  4. V primeru opomb, lahko dodate komentar v okencu na začetku pošiljke »Dodaj komentar« in nato kliknete na »Pošlji komentar«. Vsak novo dodan komentar se prikaže v vrstici nad modrim okvirjem.

image 24

5. V vrstici “Podpisniki” lako vidite, kdo je pogodbo podpisal, status, ter čas podpisa.

image 25

Ko je pogodba podpisana iz vseh strani, jo lahko prenesete in shranite na vašem računalniku.