Elektronsko vročanje

VEP.SI je varen poštni predal v brskalniku, preprost za uporabo in dosegljiv s katerekoli naprave s (kvalificiranim) potrdilom za elektronski podpis. Storitev  je enostavna in primerna za tako zasebne kot poslovne uprabnike.

Kaj je VEP.SI?

VEP.SI je varen elektronski predal, ki nudi možnost pošiljanja in vročanja elektronske pošte. Varen elektronski predal VEP.si vam poleg storitve elektronskega vročanja omogoča tudi elektronsko podpisovanje priponk, obojestransko podpisovanje dokumentov, in sklepanje pogodb, povezan pa je tudi s kvalificirano storitvijo zaupanja potrjevanja veljavnosti kvalificiranih elektronskih podpisov in elektronskih žigov. VEP.si zaradi odlične uporabniške izkušnje danes uporablja širok krog profesionalnih uporabnikov (večina bank, zavarovalnic, notarjev, podjetij..).

Storitev VEP.si omogoča pošiljanje in prejemanje pošte po varni elektronski poti skladno s 44. členom uredbe eIDAS, zakonom o pravdnem postopku (141.a člen) ter Zakonom o upravnem postopku. Vročanje v sodnih in upravnih postopkih s storitvijo VEP.si izvajamo že deseto leto in smo uvrščeni na seznam izvajalcev storitev varnega elektronskega vročanja v sodnih postopkih.

Prilagoditve

ikone 05

Orodja in dodatki

Uporabniški vmesnik VEP.si je narejen tako kot večina spletnih programov za pregled elektronske pošte, zato je uvajanje v delo z njim hitro in enostavno.

ikone 06

Prilagoditev uporabniku

Poglede na predale v VEP.si prilagodite lastnim željam in zahtevam. Na vmesniku glejte le tisto, kar je za vas pomembno.

ikone 07

Varnost in zaupanje

Avtentikacijo zagotavlja kvalificirano potrdilo za elektronski podpis (certifikat). Uporabite lahko kateregakoli izmed overiteljev, registriranih v Sloveniji: SIGEN-CA, SIGOV-CA, NLB-CA, HALCOM-CA, POSTAR-CA

ikone 08

Poštna knjiga

VEP.si hrani seznam vseh poslanih in prejetih pošiljk. Arhiviranje poštnih knjig v obliki pdf datotek ali tiskanje na papir je hitro in enostavno.

ikone 09

Obveščanje

Obvestilo o prispeli pošiljki lahko prejmete na več elektronskih naslovov, kar si  sami enostavno nastavite v nastavitvah predala.

ikone 10

Možnost pooblaščanja

VEP.si vam omogoča pooblastitev in določanje oseb zaupanja (vložišče, tajnik).

ikone 15

PDF/A orodja

PDF datoteka velja kot pravno veljavna listina le, če sledi pravilom, ki jih določa zakon. Uporabniki VEP.si servisa imajo na voljo dodatna orodja, s katerimi enostavno zagotovijo pravilen zapis v PDF/A obliki.
Orodja poskrbijo tudi za združevanje pdf datotek, s čimer prihranite čas in denar pri pošiljkah.

ikone 11

Pošiljanje po postopku ARA

V primeru, ko prejemnik nima varnega elektronskega predala, poznate pa njegov elektronski naslov in bi mu želeli poslati sporočilo preko sistema varne elektronske dostave, to lahko storite tako, da za naslov prejemnika navedete kar običajen elektronski naslov (email) in označite postopek pošiljanja ARA.

Možnosti integracije

ikone 04

VEP.SI +

Za uporabnike z večjo količino pošte

VEP.SI+ je samostojen program, ki se namesti na računalnik, s katerim lahko istočasno in z enim klikom prevzamemo, shranimo in natisnemo večje število pošiljk. Program je neodvisen od operacijskih sistemov in spletnih brskalnikov. Posodabljanje je samodejno.

Namestitev programa lahko naročite preko naše storitve eObrazci na naslednji povezavi: Vklop dodatnih storitev VEP.si

ikone 03

VEP.SI WS

Integracija z uporabo spletnih storitev

Integracija sistema VEP.si z uporabo spletnih storitev je predvidena za uporabnike, ki dnevno prejmejo ali pošljejo večje število pošiljk ali pa uporabljajo lastno rešitev za odpremo in prejem pošiljk. Poleg prejema in pošiljanja je mogoč tudi zajem meta podatkov o postopkih, iz katerih izvirajo pošiljke.

Vklop storitve lahko naročite preko naše storitve eObrazci na naslednji povezavi: Vklop dodatnih storitev VEP.si

Varnost in zasebnost

Vsebina vaše pošte je samo vaša

Varnostna politika podjetja in vrhunska tehnologija skrbita za popolno zaščito vsebine vaše pošte. Varne sobe z opremo izpolnjujejo najvišje standarde varnosti. Dostop do vsebine ima izključno prejemnik pošte.

Več…

ikone 02