Elektronske pogodbe

Elektronske pogodbe so storitev namenjena
enostranskemu in večstranskemu podpisu pogodb, ki zahtevajo lastnoročni podpis. Dostop do storitve in podpis temeljita na kvalificiranem potrdilu storitev zaupanja v EU.

S storitvijo elektronskih pogodb poenostavimo procese od podpisovanja pogodbe do hrambe. Elektronske pogodbe lahko nalagate, pošiljate in shranjujete ter najpomembneje, podpisujete s podpisom, ki je enakovreden lastnoročnemu.

Preprosto podpisovanje kjerkoli

S storitvijo elektronskih pogodb kompleksno tehnologijo naredimo prijazno uporabniku. Nalaganje, podpisovanje in pošiljanje pogodb je enostavno v uporabniku prijaznem uporabniškem vmesniku VEP.SI pogodbe.

Za lažjo hrambo in povezovanje je možna tudi ntegracija z razširjenimi dokumentnimi sistemi.

Sklepanje pogodb se izvaja z zagotavljenim vzajemnim preverjanjem veljavnosti in elektronske identitete. Tako pošiljatelj kot prejemnik prejmeta dokazilo o opravljenih storitvah (vročilnice).

racuni fotka

Pogosta vprašanja

Potrebujete VEP.SI pogodbe račun in kvalificirano potrdilo za elektronski podpis (digitalni certifikat), ki je bilo izdano s strani kvalificiranega izdajatelja kvalificiranih digitalnih potrdil uvrščenega na varen seznam pri Evropski komisiji.

Da, obrazci, izpolnjeni, podpisani in poslani na tak način, imajo enako pravno veljavo kot tisti, poslani po običajni papirnati pošti. Dostop do storitve in podpis temelji na kvalificiranem potrdilu za epodpis kvalificiranih ponudnikov storitev zaupanja v EU, ki jih lahko preverite na povezavi.

Ne, prejemnik pogodbe potrebuje katerikoli email naslov. Uporabnik, ki je poslal pogodbo v podpis prejme izvod pogodbe v  svoj varen elektronski predal.  Uporabniku, ki nima varnega elektronskega predala se ustvari začasni varen elektronski predal (VEP).

Storitev je namenjena vsem, ki želijo podpisati katerokoli pogodbo ali dokument, ki potrebuje podpis uporabnika. Storitev je splošno namenjena organizacijam, ki s svojimi zunanjimi partnerji želijo poslovati elektronsko na zanesljiv in varen način.

Storitev bazira na kvalificirani storitvi priporočene elekronske dostave po uredbi eIDAS. Vsakemu, ki odda obrazec se samodejno odpre varen elektronski predal, v katerega prejme dokazilo o podpisu pogodbe.

Identiteta in preverjanje veljavnosti elektronskih podpisov in žigov se preverja s kvalificirano storitvijo zaupanja preverjanja elektronskih podpisov in žigov.