Postopek namestitve VEP.Podpisa na Windows

1. Opozorilo o nenameščeni podpisni komponenti

Aplikacija samodejno preverja ali je komponenta za podpisovanje nameščena. Če je, se vam bo po 10-ih sekundah prikazal zagon komponente. V primeru, da ta ni nameščena, se vam bo prikazalo opozorilo o nenameščeni podpisni komponenti.
S klikom na »Namesti podpisno komponento« shranite namestitveno datoteko, ki jo nato namestite.

Podpisna ni namescena

2. Blokirana pojavna okna pri različnih brskalnikih

2.1 Mozilla Firefox

V primeru, da vam brskalnik Mozilla Firefox blokira pojavna okna se vam zgoraj prikaže rumena opozorilna vrstica. Kliknete »Možnosti« in izberete »Pokaži https://www.vep.si/images/vep_podpis/sp_net_installer.msi« ter shranite prikazano datoteko oz. Inštalacijski paket.

w4
w5

2.2 Opera

V primeru, da vam brskalnik Opera blokira pojavna okna se vam na desno stran URL vrstice prikaže rdeči znakec (Pop-up blocked). Pojavno okno dovolite s klikom na »Always allow pop-ups from www.vep.si« nato datoteko shranite.

w6

2.3 Google Chrome

V primeru, da vam brskalnik Google Chrome blokira pojavna okna se vam na desno URL vrstice prikaže rdeči znakec (Pojavno okno je blokirano). Datoteko shranite s klikom na http://vep.si/images/vep_podpis/sp_net_installer.msi in označite, da so vedno dovoljena pojavna okna za mesto https://www.vep.si

w7

3. Postopek namestitve programa VEP.Podpis

Shranjeno datoteko sp_net_installer-1.0.12.0.msi zaženete in nadaljujete postopek namestitve.

Slike iz namestitve po korakih:

w8

Klik na gumb »Run (Zaženi)«

w9

Klik na gumb »Next«

w10

Klik na gumb »Next«

w11

Klik na gumb »Next«

w12

Opozorilo: Bodite pozorni, če se vam spodaj prikaže ikonica VEP.Podpisa. S klikom na ikono dobite sporočilo, da potrebujete še program NET.Framework. S klikom na gumb “Namesti” oz. “Da” se vam odpre brskalnik in se datoteka za namestitev programa samodejno shrani. Inštalacijsko datoteko enostavno zaženite. Ko bo inštalacija programa NET.Framework končana lahko nadaljujete z inštalacijo programa VEP.Podpis.

Namestitev poteka avtomatično.

Obvestilo o uspešno nameščeni VEP.si podpisni komponenti. Klik na »Close«.

w13